» 3DPE » پروژه آخر هفته: پرینت سه بعدی تصفیه کننده هوا
3d print project

پروژه آخر هفته: پرینت سه بعدی تصفیه کننده هوا

در روی میزتان نیاز به جریان یافتن هوای تازه دارید؟ این دستگاه تصفیه هوا را چاپ سه بعدی کنید.

حتما سوال میکنید تصفیه کننده هوای رومیزی به چه کارم می آید؟ ولی بیشتر فکر کنید مثلا وجود یک جریان هوای تمیز در اطراف میز کارتان باعث تمرکز و کمتر خسته شدن شما میشود یا یک مثال دیگر: یکی از فعالیت هایی که وجود دودهای سمی در آن ثابت شده، لحیم کاری است. تنفس دودهای ناشی از لحیم کاری، می تواند مشکلات جدی برای سلامتی انسان به وجود بیاورد. به همین دلیل است که اکثر اوقات در کارگاه ها، وجود یک هود لحیم کاری ضروری است. به همین دلیل، اخیراً طراحی به نام rdmmkr در سایت Instructables طرحی را به اشتراک گذاشته که مورد توجه دیگر کاربران قرار گرفته است.

(لازم به گفتن نیست که، هود لحیم کاری یکی از اجزای اصلی کارگاه هاست، به خصوص کارگاه هایی که لحیم کاری زیادی در آنها انجام میشود). می خواهید از شر دودهای ناخوشایند لحیم کاری راحت شوید؟ پس بیایید به وسایل لازم و چگونگی ساخت این تصفیه کننده هوا نگاهی کوتاه داشته باشیم.

طرز ساخت تصفیه کننده هوای رومیزی

فایلهای STL برای چاپ سه بعدی هود لحیم کاری از سایت Thingiverse برداشته ایم و میتوانید دانلود کنید. پنج قسمت مختلف برای پرینت سه بعدی وجود دارد که به لطف طراحی دوبخشی محفظه و کارتریج، هیچ یک از آنها به ساختارهای ساپورت نیاز ندارد.

دانلود

فایل سه بعدی پروژه

در نمونۀ اصلی، سازندۀ پروژه از فیلامنت PLA سفید رنگ استفاده کرده، اما شما می‌توانید با آزادی کامل، نوع و رنگ متریال را خودتان انتخاب کنید (توجه کنید قطعات پس از پرینت نیز قابلیت رنگ پذیری و پولیش دارند).

یادتان باشد که این پروژه به لیست کاملی از قطعات غیرچاپی نیاز دارد، که همۀ آنها را می توانید از فروشگاههای اینترنتی تهیه کنید یا از ابزارفروشی ها بخرید. همچنین به تعدادی ابزار مانند دستگاه لحیم، دریل دستی M3، سیم لحیم و چند وسیله دیگر هم احتیاج دارید. 

نکته: برای راهنمای تنظیمات چاپ سه بعدی در نرم افزار اسلایسر و اسمبل قطعات، اسلایدهای زیر را مشاهده کنید.

در زیر لیستی کامل از اجزای مورد نیاز برای ساخت دستگاه تمیزکننده هوا را مشاهده میکنید:

  • یک عدد فن جریان هوای قوی (80x80x38 mm)
  • سوئیچ روشن- خاموش (10x15mm)
  • LED سبز 3 میلیمتری
  • رزیستور (مقاومت) 680 ohm
  • جک رابط مادگی 12V 3A (5.5×2.5 mm)
  • آداپتور 12V DC
  • فیلتر کربن فعال (130x130x10 mm)
  • 2 عدد پیچ سر دکمه ای M3x10mm
  • 2 عدد مغزی M3x3mm and OD=4.2mm
  • 20 سانتیمتر سیم AWG قرمز و مشکی
  • پیچ کیس کامپیوتر M5x10mm
  • شیلد حرارتی
  • 4 عدد کش لاستیکی

وقتی همه قسمت های چاپی را پرینت و باقی اجزا را جمع آوری کردید، زمان فرآیند مونتاژ فرا می رسد، که تقریبا ساده است:

ابتدا، بهتر است لبه های خشنِ قطعات چاپی را سمباده بزنید. فن را در یک نیمۀ محفظه قرار دهید و طرف دیگر را به آن چفت کنید.

سپس، سوراخی در فن ایجاد کنید تا سیم ها به راحتی از آن عبور کنند و همچنین سیم زرد را حذف کنید. فیلتر کربن را بردارید و آن را به قطعات 130×130 میلیمتر تقسیم کنید و دو عدد از آنها را در کارتریج قرار دهید. اگر از چند فیلتر استفاده کنید، تهویه بهتر انجام می شود.

وقتی کارتریج را سرهم کردید، با استفاده از پیچ های M5 کامپیوتر، توری فن را نصب کنید. پس از اتمام مونتاژ اولیه، به سراغ سیم کشی و لحیم کاری بروید. اطلاعات مربوط به این بخش را می توانید در سایت Instructables.com پیدا کنید. این مرحله برای کسی که با لحیم کاری آشنا باشد چندان سخت نخواهد بود.

این تمام کاری بود که برای ساخت هود لحیم کاری سه بعدی باید انجام دهید. برای اطلاعات بیشتر یا ارتباط با طراحِ پروژه می توانید به Instructables سر بزنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
telegram

مشاوره خرید و پشتیبانی مشتریان

واتس اپ phone تماس تلفنی چت آنلاین چت آنلاین