۱- فیلامنت پلی اکسی متیلن (اَسِتال): این فیلامنت با نام Polyoxymethylene:POM acetal یا Delrin یک ترموپلاستیک مهندسی شده میباشد و برای قطعات متحرکی است که نیاز به دقت ساخت بسیار بالایی دارند: مثل قطعات چرخ دنده، یاتاقان، مکانیسم حرکتی پایه دوربین و حتی زیپ لباس.
فیلامنت اَسِتال به طور فوق العادهای برای قطعات مکانیکی ایده آل است؛ زیرا کاملا مقاوم، مستحکم و بادوام است، همچنین ضریب اصطحکاک بسیار کمی نیز دارد: واقعا این خاصیت برای یک فیلامنت پرینتر سه بعدی یک موهبت است!
یک مزیت دیگر فیلامنت پلی اکسی متیلن (اَسِتال) را هم شرح میدهیم: برای اکثر فیلامنتها، همیشه یک شکاف بین مدلی که پرینترهای سه بعدی صنعتی و نوع خانگی میسازند، وجود دارد. خوشبختانه در مورد فیلامنت اَسِتال این خلاء در کمترین مقدار است. طبیعت لغزنده این متریال کاربردی باعث شده که کیفیت چاپ بین یک پرینتر سه بعدی خوب خانگی و انواع صنعتی تولید انبوه فرق چندانی نداشته باشد.
نکته مهم: هنگام کار با فیلامنت پلی اکسی متیلن (اَسِتال) حتما از بستر ساخت و گرم کننده مناسب استفاده کنید؛ زیرا این فیلامنت لغزنده است و لایه اول باید هوشمندانه به سطح بچسبد.

۲- فیلامنت «پلی متیل متاکریلات»: مطمئنا تا حالا اسم این فیلامنت هم به گوشتان نخورده است. نام تجاری آن polymethyl methacrylate:PMMA است؛ سخت نگیرید، حتما فیلامنت اکریلیک یا پلکسی را میشناسید، این فیلامنت هم متریالی شبیه همانها دارد! فیلامنت پلی متیل متاکریلات به عنوان متریالی سبک و مقاوم به شکستن به عنوان بدل شیشه در چاپ سه بعدی استفاده میشود. فرضا میتوان برای پرینت سه بعدی قطعات هنری که نور را منعکس میکنند، استفاده نمود؛ در واقع به عنوان جایگزین شیشه پنجره یا اسباب بازیهای رنگی کاربرد دارد.
ویژگیهای فیلامنت متاکریلات:
-
- این فیلامنت برای قطعاتی که خمش دارند، نامناسب است؛ چون انعطاف پذیری ناچیزی دارد.
- سختی، مقاومت به ضربه و شفافیت از خواص فیلامنت پلی متیل متاکریلات است.
- پرینت سه بعدی با این فیلامنت سخت است: برای جلوگیری از تاب برداشتن، حداکثر شفافیت (وضوح) به یک نازل اکسترودر هوشمند و سخت جان نیاز دارید! دمای پرینت هم بالاست (به دستورالعمل سازنده مراجعه شود). همانند فیلامنت ABS نیاز به یک محفظه چاپ احساس میشود تا بدین وسیله فرآیند خنک شدن هم بهینه گردد.

۳- فیلامنت فلکسی بل پلی استر: این فیلامنت با نام تجاری Flexible polyester:FPE ترکیبی پلیمری است که سختی و نرمی را با هم ادغام کرده است! در واقع خویشاوند PLA محسوب میشود، اما نرمتر و انعطاف پذیرتر است. حتی سختی و نرمی این فیلامنت با توجه به میزان ترکیبات پلیمری آن قابل تغییر بوده و با ضریب متنوعی در بازار عرضه میشود.
دو خاصیت استثنایی فیلامنت «فلکسی پلی استر»:
- چسبندگی لایه خوب
- مقاومت عجیبی به حرارت و حلالهای شیمیایی دارد