» 3DPE » معرفی پرینتر سه بعدی رزینی پروسا Prusa SLA
prusa sla

معرفی پرینتر سه بعدی رزینی پروسا Prusa SLA

«جوزف پروسا»، بنیانگذار شرکت Prusa Research، خبر خوبی را اعلام کرد: این شرکت یک پرینتر سه بعدی رزینی به نام Original Prusa SL1 را به بازار عرضه خواهد کرد. بیایید به مشخصات این پرینتر جدید سه بعدی SLA نگاهی بیاندازیم.

در حالی که شما این مقاله را میخوانید، رقابت بین پرینتر های SLA با رونمایی از پرینتر سه بعدی رزینی Original Prusa SL1 به همراه دستگاه پرداخت نهایی آن، بسیار شدید شده است.

ما تا اینجا چه می دانیم؟

شرکت Prusa Research به خاطر حرکت های پیشگامانه در تولید پرینترهای رومیزی فیلامنتی یا به اختصار  FFF = FDM، در حالت منبع باز یا open source مشهور است. در ده سال گذشته، شرکت Prusa بر روی فرآیند های چاپ سه بعدی غیر رزینی کار کرده و تیم آنها تا 320 نفر رشد کرده است. شاید جالب باشد بدانید که این شرکت در حال حاضر ماهیانه حدود 6 هزار پرینتر متریال فیلامنت تولید میکند.

پس چرا آنها به دنبال راه اندازی خط تولید دستگاههای رزینی رفته اند؟ «پروسا» توضیح می دهد که همه این ها به خاطر هوس شروع یک پروژه جدید آغاز شد. او می گوید اولین قدم، راه اندازی خط تولید فیلامنتی به نام Prusament بود.

prusa 3d printer

دومین پروژه در این زمینه به تولید پرینتر سه بعدی رزینی به نام Original Prusa SL1 ختم شد. «جوزف پروسا» بنیانگذار این کمپانی می گوید برای این که از توانایی رقابت با دیگر پرینترهای رزینی مطمئن شود، اوایل سال جاری شرکتی در جمهوری چک به نام Futur3D را خریده است.

تخصص شرکت Futur3D در زمینه تولید پرینترهای رزینی بود و وقتی آنها به Prusa HQ نقل مکان کردند، مهارت های خود را نیز همراه خود آوردند. «پروسا» می گوید به همین دلیل اطمینان دارد که Prusa SL1 از همین ابتدای کار فوق العاده خواهد بود.

مقاله مرتبط: بیوگرافی و تایم لاین جوزف پروسا بنیانگذار شرکت Prusa Research

«جوزف پروسا» در وبلاگ خود نوشته است که تولید پرینترهای رزینی پیش از این مخصوص شرکت های بزرگ و با قیمت های بالا بود. او می افزاید: « شاید ما کت و شلوار رسمی به تنمان نباشد، اما مغز ما سرشار از ایده های فوق العاده ای است که حاضریم برای آنها تا پای جان تلاش کنیم. این چیزی است که معمولا شرکت های بزرگ ندارند.»

خبر بهتر این که، طبق روال همیشگی Prusa، تمام پرینترهای رزینی این شرکت که Prusa SL1 اولین آنها است اوپن سورس (منبع باز برای ارتقاء یا تحقیق) می باشند.

prusa

بررسی مشخصات فنی Prusa SL1

پرینتر جدید Prusa SL1 از شیوه MSLA (بر پایه پرداخت LCD) بهره می برد زیرا آنها معتقدند این روش در مقایسه با فرآیند DLP از دقت بالاتری برخوردار است و با این کار از مشکلات ثانویه جلوگیری خواهد شد.

یکی دیگر از ویژگی های جذاب Prusa SL1 این است که مخزن رزین آن قابل جابجایی است و یک نوار شفاف انعطاف پذیر FEP در انتهای آن قرار دارد. در واقع دارای شیبی است که یک نوع عملکرد موتوری دارد. بعد از این که یک لایه پرداخت شد، رزین به صورت عمودی از انتهای مخزن برداشته نمی شود.

در عوض، «پروسا» می گوید که شیب مخزن باعث می شود که سطح نهایی مدل بهتر باشد و از فشار و تنش روی مدل نیز کاسته شود. همه اینها به لطف طراحی محکم و خلاق این پرینتر صورت می گیرد.

رزین

برخی دیگر از ویژگی های قابل توجه پرینتر رزینی پروسا عبارتند از:

  • سرعت لایه گذاری: یک لامپ UV با عملکرد قوی، یک لایه را جداگانه و در حدود 6 ثانیه پرداخت می کند. سپس بستر چاپ بالا می آید و کار روی لایه بعدی شروع می شود.
  • اندازه پرینت: حداکثر اندازه پرینت 120x68x150 میلیمتر است. این اندازه خیلی بزرگ نیست اما معمولا از پرینتر های رزینی مانند Prusa SL1 برای ساخت مدل های کوچک با جزئیات دقیق استفاده می شود.
  • بدنه آلومینیومی: Prusa Sl1 دارای یک قاب مستحکم است که هسته مرکزی را پوشش می دهد و از بدنه جدا است.
  • حالت Power Panic: اگر در طول پرینت برق قطع شود، پرینتر آخرین حالت بستر چاپ را ذخیره می کند (همان حالت Hibernate). به محض این که برق مجددا وصل شود، Prusa Sl1 کار چاپ ادامه خواهد داد.
  • صفحه نمایشگر رنگی: صفحه نمایش 5.5 اینچ LCD با رزولوشن 2560×1440 p. مطمئنا این بسیار بهتر از صفحه نمایش ماتریس- نقطه ای Prusa i3 MK3 خواهد بود.
  • درایوها: درایوهای Trinamic و قاب پوششی باعث می شوند که ارتفاع لایه گذاری تنها 0.1 میلیمتر باشد.
  • رزین ها: قابلیت استفاده از رزین های ثالث را دارد و همچنین رزین هایی که معمولا در موارد صنعتی استفاده می شوند. این قضیه پرینتر Prusa SL1 را برای دانشگاه ها و آزمایشگاه های کوچک مناسب می کند.
  • قابلیت دسترسی: در پرینتر Prusa SL1 می توان فایل چاپ را از طریق USB، Flash drive، LAN و WiFi منتقل کرد.

One-time automatic calibration with quick-release printing platform

Motorized tilting bed – prevents layer shifts, stirs the resin, enables faster printing

Resin tank with flexible FEP film – easy and cheap replacement

Silent operation thanks to Trinamic drivers with auto-homing function

Advanced LCD cooling system improves performance and extends the life of internal components

Safety features: Power Panic, protective membrane shielding the electronics, resin level sensor, vapor extraction

Smart features and connectivity: LCD touchscreen, USB, Wi-fi, LAN, online monitoring via a web browser, Slic3r PE software

SLA system: LCD and UV LED

Supported materials: UV sensitive liquid resin, third-party resins supported

3D printer dimensions: 15.7×9.3×8.8 in / 400 × 237 × 225 mm

Print area size: 4.7×2.6×5.9 in / 120 × 68 × 150 mm

LCD display: 5.5 inch

Layer height: 0.025–0.1 mm (variable layer height available)

Minimum layer height: 0.01 mm

Connectivity: USB, Wi-Fi, LAN, Touchscreen LCD controls

Speed: 6 seconds per layer, independent of layer size

External curing and washing machine (sold separately)

«پروسا» توضیح می دهد: «پرینتر Original Prusa i3 MK3» به لطف حسگرهای زیاد و ویژگیهای هوشمندانه اش، قدم بزرگی در زمینه اطمینان و راحتی در کار بود. راستش من همیشه گفتم که MK3 “وحشتناک خوب” بود. و حالا SL1 نیز همینطور است. شما با این دستگاه ویژگیهای هوشمندانه، مکانیسمهای امن، جزئیات دقیق، پشتیبانی 24 ساعته، توضیح کامل عملکرد، نگهداری آسان و قطعات یدکی ارزان را به دست می آورید، چیزهایی که معمولا در پرینترهای ارزان قیمت چینی پیدا نخواهید کرد.»

این شرکت همچنین یک دستگاه مخصوص پرداخت و شستشو را نیز پیشنهاد می دهد که در تصویر زیر می بینید.

prusa

این دستگاه دوکاره، وسیله جالبیست زیرا عملیات پرداخت و شستشو را یکجا انجام می دهد. شما مخزن را از الکل ایزوپروپیل پر می کنید و قطعه پرینت شده را در دستگاه قرار می دهید و سپس یک پروانه مغناطیسی شروع به هم زدن الکل و شستشوی جسم پرینت شده می کند. این دستگاه از ظروف استاندارد تهیه غذا استفاده می کند بنابراین شما به راحتی می توانید آنها را جابجا کنید. هنگامی که مخزن را بیرون بیاورید و مدل پرینت شده را در دستگاه قرار دهید، دستگاه شروع به پرداخت از طریق نور UV می کند.  

این دستگاه که هنوز نامی ندارد جزو لوازم جانبی محسوب می شود اما هر کسی که با رزین کار کرده باشد می داند که این دستگاه نه تنها چیزی اضافه نیست بلکه پیشرفت بزرگی در زمینه جابجایی مخزن ایزوپروپیل به جای انگشتان چسبناک خواهد بود!

از کجا بخریم؟

پروسا رزینی

«پرینتر سه بعدی Prusa SL1 رزینی» و مدلهای بهتر و ارتقاء یافته مانند SL1Speed در حال حاضر برای پیش خرید اینترنتی در وبسایت شرکت پروسا فراهم شده است؛ (برای مشاهده لینک زیر با آی پی ایران، باید سیستم «وی پی ان» مرورگر خود را روشن کنید):

https://www.prusa3d.com

میانگین قیمت این دستگاهها در سال 2022 برابر 2000 دلار آمریکاست. اگر ترجیح می دهید که پک مونتاژی توسط کاربر را داشته باشید، قیمت پرداختی شما کمتر خواهد بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
telegram

مشاوره خرید و پشتیبانی مشتریان

واتس اپ phone تماس تلفنی چت آنلاین چت آنلاین