نماد سایت 3D Printer | پرینتر سه بعدی

آشنایی با دو نوع فیلامنت حل شونده HIPS و PVA

آموزش فیلامنت حل شونده

فیلامنت HIPS:

پلی استرین (High Impact Polystyrene) متریالی مرسوم در بسته‌بندی صنایع غذایی می‌باشد. فیلامنت HIPS پرینتر سه بعدی از همین ترکیب می‌باشد‌. این فیلامنت تجزیه‌پذیر بوده و معمولا به رنگ سفید روشن است. این فیلامنت اثرات مضری هنگام تماس با انسان و حیوان ایجاد نمی‌کند. فیلامنت HIPS به ندرت در قامت متریال سازنده شی بکار می‌رود (چون مشکلات تاب‌خوردگی و چسبندگی به خصوص در پرینترهای فاقد بستر گرم‌شونده، ایجاد می‌کند)؛ کاربرد اصلی این نوع فیلامنت بعنوان متریالی ثانوی برای پرینترهای دو نازل می‌باشد. این فیلامنت، ساختار نگهدارنده (support) برای اجزای پیچیده و معلق شی سه بعدی فراهم می‌کند؛ توجه شود که فیلامنت اصلی باید از نوع ABS انتخاب گردد.

ویژگی‌ها و کاربردهای فیلامنتهای HIPS، PVA پرینت سه بعدی

limonesol hips filament

پس از اتمام فرآیند پرینت سه بعدی، فیلامنت ثانوی HIPS به وسیله حلال لیمونل یا هر حلال غیر موثر رول ABS، مانند یک جادو محو می‌شود و ساختار شی اصلی که از فیلامنت ABS میباشد، باقی خواهد ماند (حلال فیلامنت ABS، مایع استون می باشد).

فیلامنت هیپز

ویژگی‌های فیلامنت HIPS پرینتر سه بعدی:

فیلامنت پی وی ای

فیلامنت PVA:

پلی وینیل الکل (Polyvinyl alcohol) برای پرینتر سه بعدی بعنوان متریال ساپورت همراه با فیلامنت PLA (کاربرد اصلی) به کار می‌رود. عمده کاربرد همانند HIPS به عنوان ساپورت برای بخش‌های آویزان (overhang) مدل سه بعدی است و جهت استفاده در پرینتر دو نازل به کار می‌رود. به خاطر ترکیب پلی وینیل الکلی این فیلامنت، غیرسمی و تجزیه‌پذیر می‌باشد و به راحتی در آب حل می‌گردد. فیلامنت PVA قابل استفاده با انواع پرینترهای سه بعدی رومیزی بوده که در نوع ضعیف باید مجهز به بستر گرم شونده باشند (فیلامنت PVA معمولا نیازی به بستر ساخت حرارتی ندارد). نکته مهم در کار با فیلامنت PVA دقت در عدم افزایش دمای پرینت از ۲۳۰ درجه سانتیگراد است.

ویژگی‌های فیلامنت PVA پرینت سه بعدی:

خوشحال میشویم نظرات و مطالب تکمیلی خود درباره فیلامنتهای پی وی اِی و هیپز را در بخش کامنتینگ پایین صفحه مطرح کنید.

خروج از نسخه موبایل