» 3DPE » راهنمای نصب OctoPrint (اکتوپرینت) برای چاپگر3بعدی
octoprint

راهنمای نصب OctoPrint (اکتوپرینت) برای چاپگر3بعدی

آیا می دانستید که می توانید پرینتر سه بعدی خود را از طریق  پورت LAN از راه دور مدیریت کنید؟ با داشتن نرم افزار OctoPrint و Raspberry Pi 2 این کار ممکن می شود. پس بیایید نصب Octoprint را یاد بگیریم.

اگر از کاربران حرفه ای چاپگر سه بعدی باشید تا الان احتمالا در مورد OctoPrint چیزهایی شنیده اید و می دانید چرا استفاده از آن بهتر از اختصاص دادن یک کامپیوتر کامل برای پرینت است. اما Octoprint به سرعت در حال پیشرفت است، بنابراین امروز می خواهیم ساده ترین روش کار با آخرین مدل آن را برای شما توضیح دهیم.

با استفاده از Octoprint به جای این که یک مموری کارت SD را مدام جابجا کنید یا یک کامپیوتر را با کابل USB به پرینتر متصل کنید، می توانید از طریق وای فای و یک شبکه محلی با استفاده از هر کامپیوتر، گوشی و تبلتی کنترل پرینتر سه بعدی خود را در دست بگیرید.

همچنین Octoprint با یک CuraEngine از پیش نصب شده عرضه می شود که اساسا به این معنی است که شما دیگر نیازی به اسلایس کردن فایل های خود روی کامپیوتر ندارید. شما تنها باید مدل STL را ارسال کنید و پرینتر باقی کار را انجام خواهد داد.

و از آنجا که می توانید Octoprint را از طریق سیستم جدید پلاگین گسترش دهید، قادر خواهید بود که قابلیت های دیگری را به آن اضافه کنید.

Gina Häußge - جینا هاوسگه مخترع نرم افزار اکتوپرینت

یک زن خلاق، توسعه دهنده نرم افزار اُکتو پرینت

https://github.com/foosel

https://foosel.net

github.com/readme/stories/gina-haeussge

“دنیای ما سه بعدی است و همه به آن تعلق داریم”

Gina Häußge – جینا هاوسگه، زن برنامه نویس آلمانی با نرم افزار متن باز Octoprint، یک برنامه مدیریت جامع و رابط وب سریع برای چاپگر سه بعدی متریال رشته ترموپلاستیک شما ایجاد کرده است؛ او اولین نسخه برنامه را تنها در مدت دو هفته تعطیلات کریسمس سال 2012 کدنویسی کرد ولی از آن زمان تا کنون زندگی خانم هاوسکه، تسخیر توسعه این نرم افزار شده است!

نصب OctoPrint: وسایل مورد نیاز

  • یک پرینتر سه بعدی (در این مطلب از پرینتر ANET A8 استفاده شد)
  • یک بُرد Raspberry Pi (همچنین می توانید از Raspberry Pi 3 استفاده کنید که دارای وای فای داخلی است و قدرت پردازش بالایی دارد)
  • یک کارت Micro SD و یک Cart Reader
  • یک کابل USB (یا Micro USB نسبت به مدل)
  • یک آداپتور (نسبت به مدل)
  • ویندوزی که Win32 Disk Imager روی آن نصب شده باشد یا سیستم عامل Mac)
  • وب کم (دوربین تحت وب)
  • خودتان که بهتر میدانید: با فیلترنت ایران بهتر است پروکسی یا vpn معتبر و ثابتی روی هر دو سیستم ارتباطی فعال شود تا نرم افزار کند یا غیرقابل دسترس نشود!

در این مقاله، ما از Raspberry Pi 2 استفاده می کنیم زیرا ساده ترین و معمول ترین راه برای راه اندازی است و پیشنهاد ما در حال حاضر این گزینه است.

نکته: قبل از شروع کار مطمئن شوید که شرایط گارانتی دستگاه چاپگر خود را نقض نمیکنید یا صدمه ای به سخت افزار وارد نخواهد شد!

البته تمام مدل های Raspberry Pi (از مدل اصلی A گرفته تا مدل کنونی Zero) همگی به خوبی کار می کنند اگرچه در سرعت تفاوتهای کوچکی بین آنها وجود دارد. امکان استفاده از «مینی پی سی» ارزانقیمت هم فراهم است.

همچنین در کامپیوترهای تک – برد، شما نیاز به یک کابل میکرو USB برای تامین انرژی دارید. من شخصا کابلهای Anker را پیشنهاد میکنم زیرا هم ارزان و هم در سراسر جهان قابل دسترسی هستند اما اگر شما یک کابل یدکی از گوشی یا تبلت های غیر از اپل دارید، میتوانید از همان استفاده کنید. برای منبع تامین انرژی هم میتوان از اکثر شارژرهای USB گوشی استفاده کرد البته به شرطی که جریانی بیشتر از یک آمپر داشته باشند.

همینطور برای سیستم عامل، شما نیاز به یک کارت microSD دارید که حداقل ظرفیت آن 4 گیگابایت و در حالت های بهتر 8 گیگابایت یا بیشتر باشد. در Raspberry های قدیمی تر شما باید از یک کارت سایز بزرگ SD یا یک آداپتور استفاده کنید. از اکثر برند های مموری کارت می توانید استفاده کنید ولی با این حال پیشنهاد ما این است که آن را از یک برند خوب تهیه کنید. همینطور یک USB card reader تهیه کنید زیرا برای انتقال تصاویر به SD card به آن نیاز دارید.

و در نهایت، برای این که تمام این قطعات را به دنیای خارج وصل کنید می توانید از یک پورت اترنت استفاده کنید و Pi را به شبکه متصل کنید یا، با روشی بهتر، از یک کارت شبکه USB بهره ببرید. مدلهای زیادی برای این گزینه وجود دارد که شامل مدل مخصوص WiPi که من از آن استفاده می کنم و بسیاری مدل های دیگر Edimax و Asus می شود.

یکی از لوازم جانبی که کار را بسیار ساده تر می کند وب کم است. اکثر وب کم های معمول برای این کار مناسب هستند و نیاز به پیکربندی خاصی ندارند مانند وب کم های Logitech و Microsoft (بهترین وب‌کم‌های مناسب چاپگر سه بعدی). من شخصا از Logitech C170 و C270 استفاده کردم که هر دو آنها کار را به خوبی انجام دادند. باور کنید که گزینه HD در مدل گرانقیمتر هیچ کار خاصی انجام نمی دهد.

octoprint

آموزش OctoPrint: نصب از فایل ایمج

اول فایل image نصب را از سایت Octoprint.org دانلود کنید. خب، Pi قرار است همه چیزهایی که در کارت SD قرار دارند را بخواند؛ برای کاربران ویندوز جهت نصب از فایل image، ابزاری به نام Win32DiskImager وجود دارد در حالی که کاربران لینوکس و مک می توانند دستورالعمل هایی را در مورد چگونگی استفاده از DD Utility برای انجام همان کار در وبسایت Raspberry Pi بخوانند.

زمانی که فایل ایمج را به کارت حافظه SD منتقل کردید، شاهد یک پاپ آپ پارتیشن «boot» در file manager خواهید بود. در آنجا تنها یک فایل کاربردی وجود دارد که octopi-network.txt است و از آنجا می توانید وای فای خود را پیکربندی کنید. اگر از شبکه کابلی استفاده میکنید، می توانید این مرحله را نادیده بگیرید و به مرحله بعد بروید.

octoprint

نصب OctoPrint: پیکربندی WiFi

فایل txt را با یک ادیتور مناسب مانند ++Notepad باز کنید (ادیتور پیش فرض لینوکس و مک نیز این کار را به خوبی انجام می دهند در حالی که Notepad عقب مانده ویندوز برای این کار مناسب نیست!) و به بخش تنظیمات وای فای بروید؛ شبکه های جدید از WPA و WPA2 استفاده می کنند. اگر شبکه شما هنوز از WEP استفاده می کند یا اصلا رمزگذاری ندارد وقت آن رسیده که آن را به روز کنید.

حالا قسمت SSID را پر کنید که نام wifi شما است و همینطور pre-shared key پسورد شما محسوب می شود. از علامت های نوشتاری در SSID و گذرواژه خود استفاده نکنید. این کار را در مورد خط بالایی نیز انجام دهید تا همگی فعال شوند. دکمه ذخیره را بزنید و کارت SD را از کارتخوان بیرون آورده و داخل Raspberry Pi قرار دهید.

کنجکاوی بیشتر: آموزش نرم افزار Cura

در این مرحله، پیش از این که سیم microUSB را وارد کنید باید کابل اترنت یا کارت شبکه USB، پرینتر سه بعدی و در صورت داشتن  وب کم را وصل کنید. در اینجا باید Raspberry Pi بالا بیاید و به شبکه وصل شود که نشانه آن این است که LED روی کارت شبکه USB یا بخش اترنت Pi شروع به چشمک زدن می کند. اگر چشمک نزد، دوباره مرحله انتقال ایمج به کارت SD را انجام دهید و مجددا پیکربندی وای فای را در فایل octopi-network.txt چک کنید.

اگر با موفقیت وصل شد، شما می توانید به Raspberry Pi در Octopi.local یا از طریق آدرس IP مربوط به Raspberry Pi که در صفحه روتر موجود است، دسترسی پیدا کنید. هر روتری با دیگری کمی تفاوت دارد و بنابراین من نمی توانم همه را توضیح دهم ولی عموما یا در صفحه اولیه و یا در بخش network status موجود است. و در نهایت یک راه دیگر که به طرز شگفت انگیزی در بسیاری کامپیوتر ها کار می کند network auto-detection configuration است که می توانید آن را در network environment browser سیستم عامل تان پیدا کنید.

اوکتوپرینت

نصب OctoPrint: امنیت بخش مهم مرحله اول

پیش از رفتن به داخل وب، دو چیز مهم دیگر وجود دارد که باید در Pi تنظیم کنید. برای این کار، از طریق SSH متصل شوید، کاربران ویندوز می توانند از ابزار رایگان Putty نیز استفاده کنند. کاربران مک و لینوکس نیز می توانند با SSH کار کنند.

وارد octopi.local یا آدرس IP شوید و روی connect کلیک کنید. رمزگذاری اثرانگشت Pi را تایید کنید و سپس از شما اسم و رمز پرسیده می شود که به صورت پیش فرض در تمام raspberry Pi ها اسم «Pi» و رمز «raspberry» خواهد بود و به همین دلیل اولین کاری که باید بکنیم تغییر آنها است.

زمانی که وارد سیستم شدید وارد Passwd شوید و روی return کلیک کنید، با این کار از شما رمز کنونی و یک رمز جدید به انتخاب خودتان خواسته می شود. اگر در مورد قدرت رمزتان مطمئن نیستید می توانید به سایتهای آنلاین سازنده رمز مراجعه کنید (در هر صورت مطمئن شوید که رمز یادتان میماند و در جای امنی ذخیره شده است).

زمانی که از ابزار passwd عبور کردید، sudo raspi-config را اجرا کنید و روی return بزنید و در بخش اول، سیستم را گسترش دهید تا به octoprint اجازه دهید که از کل فضای کارت SD برای فایل های پرینت، آپدیت ها و فایل های Log استفاده کند. سپس دوبار کلیک کنید تا Finish انتخاب شود و reboot را تایید کنید.

نصب OctoPrint: امنیت بخش مهم مرحله دوم

هنگامی که reboot را انجام دادید، می  توانید صفحه وب OctoPrint را با جستجوگر مورد علاقه تان باز کنید (البته به شرطی که Internet Explorer 6.0 نباشد!) و دوباره به octopi.local یا آدرس IP بروید.

وقتی برای اولین بار آن را باز می کنید، OctoPrint صفحه wizard اولیه را به شما نشان می دهد. که در حقیقت، چیزی بیشتر از این نیست که شما باید تصمیم بگیرید نصب OctoPrint را با چه امنیتی به پایان برسانید.

پس به صورت پیش فرض، OctoPrint از شما می خواهد که یک نام کاربری و یک رمز انتخاب کنید. که البته منطقی است زیرا هر کسی میتواند به تنظیمات OctoPrint شما دسترسی داشته باشد و همچنین بتواند پرینتر شما را خراب کند یا حداقل به آن آسیب وارد کند.

پس اگر پرینتر شما به شبکه ای وصل است که شما به همه کاربران آن شبکه اعتماد ندارید و اگر می خواهید از طریق اینترنت به پرینتر خود دسترسی داشته باشید، تاکید جدی می کنیم که access control را فعال کنید و یک نام کاربری و یک رمز ایمن و مناسب انتخاب کنید.

اگر تعداد OctoPrint های ناامنی را که تنها با جستجوی گوگل پیدا می شوند بدانید، شگفت زده خواهید شد! چندین مورد حمله هکرها که باعث آتش گرفتن اکسترودر پرینتر (به علت دستکاری دما) و صدمه های شدید دیگر گزارش گردیده است.

کنجکاوی بیشتر: آموزش نرم افزار Repetier Host

تنها یک نوع استفاده است که در آن غیر فعال کردن گزینه امنیت مشکلی ندارد و این زمانی است که شما از شبکه خانه تان به Pi متصل میشوید و به اطرافیان خود مطمئنید و اتصال اینترنت شما Firewall و روتر قابل اطمینانی دارد.

در این حال می توانید سیستم امنیتی را غیر فعال کنید ولی این واقعیت را همیشه به یاد داشته باشید که تنها مانع برای کسی که به اینترنت شما دسترسی دارد تا کنترل پرینتر شما را به دست بگیرد، همین بخش امنیتی است.

نصب OctoPrint: استفاده از رابط وب (web interface)

صفحه را دوباره بارگذاری کنید تا رابط کاربری برای شما باز شود.

در این مرحله، احتمالا OctoPrint به شما پیشنهاد به روز رسانی خواهد داد، که شما باید آن را انجام دهید تا از همین ابتدای کار تمام ویژگی ها به روز رسانی شوند. اگر به روز رسانی انجام نمی شود یا مشکل دیگری با رابط کاربری دارید می توانید از طریق منو OctoPrint یک بار reboot کنید.

یک نکته دیگر این که بهتر است Raspberry Pi را به وسیله کشیدن سیم یا قطع کردن برق خاموش نکنید. اگرچه به احتمال زیاد دفعه آینده نیز بدون مشکل کار خواهد کرد، اما احتمال کمی وجود دارد بخشی از سیستم دچار مشکل شود و شما مجبور شوید کل مراحل نصب را مجددا انجام دهید.

به جای این کار، همیشه از منو برای خاموش کردن استفاده کنید و منتظر بمانید تا چشمک زدن LED به پایان برسد. در اینصورت مطمئن خواهید بود که هیچ مشکلی نخواهید داشت.

این بود مراحل نصب و راه اندازی OctoPrint که حالا برای استفاده کاملا آماده است. حالا میتوانید به پرینتر خود وصل شوید، فایل های gcode را بارگذاری کنید و پرینت را آغاز کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست
پیمایش به بالا
telegram

مشاوره خرید و پشتیبانی مشتریان

واتس اپ phone تماس تلفنی چت آنلاین چت آنلاین